Turboşarjın Faydaları

11.04.2016
Turboşarjın Faydaları

A-Turboşarjlı Motor Verimlidir.

Turboşarjın görevi ihtiyaç olunan gücün daha küçük motor hacimleri ile eldesini sağlamaktır; bu özelliğin kendi içinde 3 türlü faydası vardır :

1-Daha küçük motor, daha az ağırlık demektir, hareketli aracınızın daha az yük taşıması demektir.
2-Daha küçük hacim, mevcut araç motorunuzun daha az yer kaplaması anlamına gelir. Bu da kullanım alanlarınızın daha verimli olmasını sağlar.
3-Daha küçük motorda büyük motorlara göre yüzey alanları daha küçük olacağı için sürtünmeye harcanan enerji daha az olacaktır ve bu da motorunuzdan daha iyi verim almanızı sağlayacaktır.

B-Turboşarjlı Motor  Çevrecidir.

Turboşarjın ilk kullanılmaya başlandığı yıllarda sadece alınan güç ön planda idi. Daha sonraki yıllarda egzoz emisyon değerlerinin belli standartlarda tutulmasının zorunluluk haline getirilmesi motor üreticilerinin motorlarını geliştirmesi hususunda ekstra çaba sarfetmelerine sebep oldu. Bu motorların bu emisyon değerlerini tutturabilmeleri için turboşarj vazgeçilmez hale geldi. Günümüzde bu standarttaki motorların (Euro 1-2-3-4) hepsi turboludur

Turbocharger motora daha fazla hava gönderdiği için yakıtın yanması daha kolay, daha düzgün ve daha temiz olur. Günümüzdeki turboşarjlı dizel motorlar diğer motorlara göre %50 daha az NO x  ve CO2 emisyonu üretir.

C-Turboşarlı Motor Güvenli ve Keyifli Sürüş Olanağı Sağlar.

Turboşarjlı motorun ürettiği yüksek tork sayesinde motorun esnekliği artar ve hızlanma tepki süresi kısalır. Bu da özellikle sollamalarda ya da ani güç istenen anlarda sürücüye büyük avantaj sağlar. Ayrıca yüksek rakımlı yerlerde hava yoğunluğunun azalması motorun çekişten düşmesine sebep olur bu sorun turboşarjlı motorlarda fazla hissedilmez.     

Tümü