Turbo Arızaları Nelerdir

31.05.2017
Turbo Arızaları Nelerdir

Toplum içerisinde bilindiği üzere turbo arızaları farklı farklı nedenlerden dolayı meydana gelebilmektedir. turbonun bozulması esnasında yağdan talaş alması, hava filtresinden parça çıkması, araçların zamanında bakımının yaptırılmaması gibi sebeplerden dolayı araçların turbolarının bozulmasına etki etmektedir. Arızalanmış otomobil, ticari araç, kamyon ve diğer motorlu taşıtların turbo kontrolleri garantili bir şekilde gerçekleştirilmemektedir. Müşteri isteğine göre de montaj işlemini kendi atölyemizde yapma imkanımız mevcuttur.

turbo tamiri için belirli işlemleri gerçekleştirme aşamasında her zaman kaliteli, hızlı ve 0 müşteri memnuniyeti düşünerek servis hizmeti gerçekleştirmekteyiz. Firmamız, turbo satışını, tamirini, bakım ve onarımını yapmasına ek ayrıca yedek parça satışı da yapmaktadır. Arızalı olan turboların onarımı ise çok kısa zaman içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Başlıca Turbo Sorunları Nelerdir ?

1) Yağ kirliliği, genellikle motor revizyonlarından hemen sonra motor da bulunan yağ kanalında artık talaş ve çapakların motora montelenmesi sonucu ve yeni bakımı yapılmış turbonun burç bölgesinde, milinde ve gövde kısmında derin aşınmalara neden olmaktadır. Böyle durumlar meydana geldiğinde çoğunlukla turbo arızalanır ve kullanılmaz hale gelir. Böyle durumlar da yapılması gereken ise motor yağının ve filtresinin baştan değişmesidir.

2) Yağlama yetersizliği, uzun süre kullanılan kirli yağ filtresi için uygulanan yağın yetersiz bir şekilde gerçekleşmesine neden olur. Yani turboya gelen yağın yetersiz olması sebebiyle turbo milinde ve burçlarında yanma meydana gelir. turbo yağ giriş ve çıkışında kullanılan silikon sıvı contalar da turboşarj yağ kanallarının tıkanmasına yol açar. Bu sebeple araç bakımlarınızı mutlaka zamanında yaptırmanız gerekir.

3) Yabancı cisimlerin emme pervanesinde neden olduğu hasarlar genellikle hava filtresi tarafında bulunur. Boru içerisinde kalan civata, somun vs. gibi yabancı cisimler turbo pervanesinde hasarlara yol açar. Bu işi kesinlikle işinde uzman olan birisine yaptırmanız önerilir.

4) Türbün tarafında meydana gelen ve yabancı cisimlerin neden olduğu hasarlar sadece piston sardığında veya manifolt kısmında bir parça koptuğunda mil kanatlarında hasara yol açmaktadır.

Genellikle 1000 derece sıcaklıkta 100.000 – 120.000 devirde çalışması gereken turbonun daha uzun ömürlü olabilmesi için kullanımına mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca hava filtreleri bölgesinin ve motor yağının daima temiz olmasına özen gösterilmesi tavsiye edilir.

Tümü