Turbo Arıza Çeşitleri

14.04.2017
Turbo Arıza Çeşitleri

Turbolar son günlerde en çok üstünde durulan konulardan biri olmuş durumdadır. Turbo arızaları sık sık yaşanabilmekte ve arızaya birçok şey sebep olabilmektedir. Arıza sebeplerine az ya da çok hakim olmak tamir sürecini hızlandıracaktır. Turbolarda görülebilen arızalar şu şekildedir:

Kontrolsüz Şekildeki Basınç Hareketleri

Valf diyaframında meydana gelen patlama, iticinin vidasının kırılması, boruların patlaması gibi etkenler turboda arıza yaratabilmektedir. Turbodaki bu arıza gaza basma esnasında kesik kesik sesler gelmesi sonucunda anlaşılabilmektedir.

Yağ Kaçakları

Turbo milinde gelebilecek kesiklikler ya da mildeki açıklıklar turbo milinin yağ tutamamasına ve dolayısıyla da yağ kaçaklarına sebep olabilmektedir. Motordaki yağ basıncının düşmesine yol açabilmektedir. Yağ basıncını düşürebildiği için derhal kontrol ettirilmesi gerekilmektedir. Önemli bir arızadır ve geciktirilmesi kötü sonuçlara sebep olabilmektedir.

Aşırı Gürültüler

Kimi kişiler gaza çok kuvvetli basmaktadır. Evimizde otururken bile gazına kuvvetli basılan araçların sesini duyabilmekteyiz. Bu kimi zaman bir artistik hareket için yapılabilirken sonucunda arızaya sebep olmaktadır. Bu kötüye kullanım şekilleri turboyu asara uğratmaktadır. Bu tarz kuvvetli ve turboya hasar verici hareketlerden uzak durulması gerekilmektedir. Kibar kullanımlar daima sizleri hasardan uzak tutacaktır.

Aşırı Isınmalar

Turbo içerisinde aşırı ısınmalara ve sonrasında ise arızalara rastlanabilmektedir. Bu aşırı ısınmanın sebebi genelde salyangozun aşırı şekilde sıkışması olmaktadır. Aracın kullanıcısı bu arızayı egzoz tarafındaki belirli kızarıklıklardan ve egzozdaki güç kaybından kolaylıkla anlayabilmektedir. Kişinin aracını iyi tanıması ve aracını iyi dinlemeyi bilmesi gerekmektedir. Bu sayede aracındaki bu tarz arızaları kısa sürede tespit edip arızayı halledebilecektir. Bu hasar oldukça kuvvetli bir hasar olarak görülmektedir. Kimi hasarlar sonucunda turbo tamir edilebilirken bu hasar sonucunda turbonun tamamen değiştirilmesi gerekebilmektedir.

Turbo Milinde Meydana Gelen Kırılmalar

Bu arızanın sebebi turbo millerinin az yağlanmalı sonucunda ortaya çıkabilmektedir. Mil az yağlanmadan dolayı kuruyacak ve bu kuruma sonucunda ise aşırı şekilde ısınacaktır. Bu ısınma sonucunda ise çatlamalar meydana gelecektir.

Turbo Salyangozundaki Çatlamalar

Kişiler tarafından bu turbo arızası kuvvetli bir egzoz patlaması gibi hissedilebilmektedir. Gürültülü bir hasar olabilmektedir. Gelen seslerden bir arıza olduğu anlaşılacaktır.

Bunlar ve bunlar gibi sorunlarla tüm araç sahiplerinin karşılaşması mümkün olmaktadır. Bu ve benzeri sorunlarla karşılaşıldığında General Turbo kullanıcıların hizmetinde olacaktır. En uygun fiyatlarıyla ve güvenilirliğiyle General Turbo, turbo tamiri işinde en iyilerin arasında yer almaktadır.

Tümü